Tikkie Anders Benefiet – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  21:00

 • AANVANG

  22:00

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

3 juni staat helemaal in het teken van Tikkie Anders! Een organisatie die zoveel goeds doet, maar helaas ook flink is getroffen door de moeilijke coronaperiode. Er komen twee toffe bands naar ons prachtige poppodium om jullie mee te nemen op een muzikale tijdreis door de decennia én we verzamelen meteen geld in voor Tikkie Anders! Ben jij erbij om Tikkie Anders te steunen tijdens het Benefiet van 3 juni?!

The Cold Turkeys… Nee niet de koude kalkoenen…Van ons optreden bijkomen! Cold Turkey, bijkomen. Jesse (onze drummer) kwam met deze naam. Een leuke vogel met een betekenis. Handig en herkenbaar, dus opvallend. Nu nog kunnen spelen en het feestje is gebouwd. Na een aparte start net voor coronatijden ging het snel. Van start op Slim in Nieuwendijk naar een goed repertoire in de praktijk en als thuisbasis de Oudendijk. 

Elkaar ontmoet op de middelbare school en ondertussen al een heel aantal jaren bevriend. Met een divers palet aan muziekstijlen treden wij weer de arena op. Van 80’s rock naar de muziek van hedendagen. Ga met ons op een muzikale tijdreis en dans mee tot je er een cold turkey van krijgt.

Back To The River, zo moest de naam van onze nieuwe band worden. Met roots in de jaren ’60, ’70 en ’80 hebben we, los van elkaar, veel herinneringen aan de muziek uit die jaren en aan de feestjes er om heen in de buurt van de rivier uit onze jeugd. En natuurlijk inclusief de sfeer van toen. Niks mooier dan dat. De wereld lag aan onze voeten. 

Om deze vibe, sfeer en het gevoel van toen weer terug te brengen kwam drummer, Jan Bel, in het jaar voor Corona met het lumineuze idee om, in zijn geval opnieuw, muziek te gaan maken. En zo geschiedde.  

Nu Corona geen spelbreker meer is hebben we onze oefenavonden eindelijk goed kunnen benutten en zijn we klaar voor het eerste optreden. Daar hebben wij ontzettend veel zin in. De band bestaat uit zes muzikanten. Sommigen met veel, anderen met minder ervaring. Ondertussen hebben we een lekkere solide basis. Er is chemie binnen de groep. We hebben lol, en dat hoor je! 

We coveren een aantal mooie nummers uit ‘onze’ tijd. Denk daarbij aan Clapton, Beatles, Bonnie Raitt, BB King, Focus en John Mayall. Maar we doen meer… In ieder geval lekker afwisselend, met een knipoog naar onze tijd maar zeker ook naar onszelf.  

 • DEURVERKOOP

  €10,-

 • VOORVERKOOP

  €10,-

 • LEDEN VERKOOP

  €10,-

 • VRIJWILLIGERS

  Gratis, meld je aan!