Over de vrijwilligers – Poppodium Xinix

HET HART VAN XINIX

De Xinix kan niet bestaan zonder onze fijne, loyale en betrokken vrijwilligers. Wekelijks zetten mensen zich op allerlei manieren in om dit geweldige poppodium draaiende te houden. We hebben vrijwilligers die er achter de schermen voor zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is voor onze avonden, maar ook genoeg vrijwilligers die je als bezoeker wekelijks achter de bar of kassa ziet. We zijn altijd op zoek naar mensen die zich voor Xinix willen inzetten. Wil je graag een steentje bijdragen, maar weet je nog niet hoe? Bekijk hieronder alle voordelen en de verschillende vrijwilligersfuncties. Twijfel je nog? Je kan altijd een van onze vrijwilliger aanspreken of een avondje meedraaien.

WAAROM VRIJWILLIGEN?

De Xinix draait op vrijwilligers. Maar waarom zou je eigenlijk vrijwilligerswerk gaan doen? Het simpele antwoord: om je ziel te redden en iets goeds te doen voor de maatschappij!

Maar dat is natuurlijk nog niet alles. Je komt terecht in een leuke groep die veel met elkaar lacht. Er wordt op openingsavonden hard gewerkt, maar er is zeker ook ruimte genoeg voor plezier. Je leert veel nieuwe dingen op verschillende vlakken, wat ook handig kan zijn voor je baan. Het staat ook nog eens goed op je CV, je doet werkervaring op en je kunt je netwerk vergroten, wat zomaar eens van pas kan komen.

En we blijven toch ook Nederlanders: als vrijwilliger krijg je korting op de entreeprijs.

Als vrijwilliger kun je bij Xinix verschillende dingen doen. Zo kun je achter de bar, achter de kassa, kun je licht,- en geluidstechnicus worden, de programmering verzorgen en kun je in de pr/communicatiegroep plaatsnemen.

OVER DE VRIJWILLIGERS

TAPPEN & KASSA

Lijkt het jou leuk om ook eens aan de andere kant van de bar te staan? Om de held(in) van de avond te zijn die de bezoekers van uitdroging weerhoudt? Dan is de rol van Tapper bij Xinix je op het lijf geschreven! 

Tijdens een avond als Tapper ben jij een belangrijke sfeermaker. Je hebt veel contact met de bezoekers en voorziet ze van drankjes: het liefst natuurlijk gepaard met een glimlach. Daarnaast ben je gedurende de avond bezig met het in de gaten houden en bijvullen van de voorraad en sluit je de avond samen met je team af met een poetsrondje en een gezellig hapje en een drankje.

TECHNIEK & GELUID

Als technicus aan de slag bij Xinix? Dat kan! Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe krachten die tijdens onze avonden het licht of geluid (voor de band of in de zaal) verzorgen. Als je als geluidstechnicus aan de slag wilt, is enige voorkennis van geluidstechniek een pré, maar verder leer je van onze ervaren vrijwilligers natuurlijk de kneepjes van het vak! 

Een mooie manier om je CV te spekken en ervaring op te doen dus. Wat verder belangrijk is om te weten, is dat je voor het op- en afbouwen van het podium al aan het einde van de middag aanwezig dient te zijn, zodat er voldoende tijd is om een knallende avond voor te bereiden!

COMMUNICATIE & PR

Deze groep moet de programmering bekend maken bij het grote publiek. Hij bestaat uit een bont gezelschap van webdesigners, grafisch vormgevers en social media experts. Zij houden de website bij en plaatsen berichten op de diverse communicatiekanalen van Xinix. Van prijsvragen tot deze tekst: de pr-groep verzint het.

Tijdens de vergaderingen wordt een strategie bepaald om bepaalde avonden te promoten. Ook monitoren zij de kaartverkoop om te zien waar extra maatregelen nodig zijn om de verkoop een boost te geven.