Slim Lentefestival – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  20:00

 • AANVANG

  20:30

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

SLiM’s alom geprezen Herfstfestival, maar dan in de lente. Een nieuwe lente, een nieuw geluid? Houd deze pagina in de gaten voor meer info over de line-up!

Lineup:

 • PAG Project (Original Alternatieve) / 20:30
 • Gum Radiator (Covers) / 21:30
 • The Amazing Grayz (Rock) / 22:30
 • Garlic (Rock) / 23:30

Pag Project
PAG Project is een 3-koppige band: Peter – gitaar, Anja – bas/vocals en Gerard – drums met als gast-gitarist – Clint.  Ze spelen original alternatieve muziek

Jong van hart, stuiterend in de hoofden, minder mobiel dan vroeger zijn gitarist Peter en drummer Gerard de thuisstudio op 11 hoog ingedoken om te jammen. Gasbas Anja kwam kort daarna ook meedoen, maar niet om te jammen, ze wilde nummers met een begin en een eind en die kwamen er, inmiddels 12 nummers. Anja schrijft de teksten geïnspireerd door hoe zij het leven ziet, voelt en doormaakt.

Dankzij deze studio en de bouw van een tweede studio konden er 5 gitaren over elkaar opgenomen worden en kon de zang tweestemmig, live kan dat niet.

Voor het eenmalige live-optreden op het Lente festival heeft de band daarom de drie eigen nummers *Anyday*, *Heartbeat* en *Again And Again* aangepast en live speelbaar gemaakt. Dankzij de toevoeging en inspiratie van gitarist Clint heeft PAG Project ook nog een vierde nummer *When I Look Into Your Eyes* voor op het podium gemaakt, waarmee ze hun set zullen afsluiten

Peter: Gitaar
Anja: Bas/vocals
Gerard: Drums
Clint: Gast-gitarist

Gum Radiator

He! Wij zijn Gum Radiator! Een rockband in de breedste zin van het woord. Sinds het ontstaan van de band in het voorjaar van 2022 hebben we met z’n vijven een mooi repertoire aan covers opgebouwd. Met een mix van bekende plaatjes en nummers die minder mainstream zijn, zit er voor ieder wat wils tussen. Naast het repertoire uit te breiden met covers, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan eigen materiaal en wordt er geëxperimenteerd met verschillende instrumenten. Beleef dit avontuur mee en vier de muziek samen met ons!

Larissa Boden: Zang
Jordie van Kooij: Gitaar
Emmie Vriends: Gitaar
Martin Klop: Bas
Marc Groeneveld: Drums

The Amazing Grayz
The Amazing Grayz zijn inmiddels alweer zo’n 6 jaar bezig en bestaat uit 5 “zwaargewichten” uit de plaatselijke popscene. “Zwaargewichten” in de zin van een bak ervaring, want bij elkaar telt de band pak ’m beet zo’n 260 levensjaren and still going strong! In 2017 is de band ontstaan uit een guilty pleasure om weer eigen songs te schrijven in de zwaardere regionen van de muziekgenres. Na Corona en de gebruikelijke bezettingswisselingen te hebben overleefd is een vaste kern muzikanten ontstaan waarbij sinds 9 maanden in Peter de vocalist is gevonden om het feest compleet te maken. Muziek en teksten worden zelf geschreven en in de Engelse taal gebracht. The Amazing Grayz haalt haar inspiratie uit bands als Tool, Alter Bridge, Flying Colors, Pink Floyd, Queen e.v.a. De heren zijn dus niet vies van ongebruikelijke maatsoorten, onvoorziene overgangen en polyritmes, maar schuwen daarbij een meezingbaar refrein zeker niet.

Lead vocals: Peter Koolen
Bass: Walter van Beem
Drums: Wim Schreuders
Guitar: Paul Waakop Reijers
Guitar: Arie Walraven

Garlic
Garlic is een metal-core sensatie uit Leerdam en sinds 2020 weer actief. Met een zeer eigen sound, aangevuld door hardcore en metal-invloeden van bands zoals Pro Pain, Sepultura en Gorefest, waarvan ook nummers de set passeren. Garlic wist in 1999 de Parel van de Betuwe te winnen en mocht daardoor Appelpop openen. Met 2 EP’s op zak, hebben zij vele zalen en festivals plat gespeeld van 1994 tot 2002. In 2019 ontstond het plan om weer te gaan knallen, omdat de Parel winnaars “ tussen de dijken” in Tiel werden uitgedaagd om hun kunsten weer te komen vertonen. Hierdoor werd Garlic opnieuw geboren en werden de wapens opgegraven. Garlic staat met Gerben van Aalst (gitaar), Fred den Hartog (drums), John Rooijackers (basgitaar) en Johan Vos (zang) voor een dampende, stampende metalset weer in de startblokken.

KOMT DAT RUIKEN!!

Johan Vos: Zang
Gerben van Aalst: Gitaar
John Rooijackers: Bas gitaar
Fred den Hartog: Drums

 • DEURVERKOOP

  €9,-

 • VOORVERKOOP

  €9,-

 • LEDEN VERKOOP

  €7,-

 • VRIJWILLIGERS

  Gratis, meld je aan!