SLIM Be Creative Festival – Poppodium Xinix
  • DEUR OPEN

    15:00 UUR

  • AANVANG

    15.30 UUR

SLIM Be Creative 2024!

Na een heerlijke paasbrunch met familie of vrienden nog even heerlijk genieten van muzikanten uit de regio!? Kom gezellig op 31 maart naar het SLIM Be Creative Festival! Dit festival wordt georganiseerd door Stichting SLIM en geeft muzikanten een podium om hun muziek op een creatieve manier te uiten. Brede muzikale bijdragen in een kleine setting.

De line – up beloofd weer een heerlijke opening van de lente te worden op eerste paasdag!
Zo kunnen we luisteren naar Marco en Hanny die als duo de middag om 15:30 uur openen, is de Gitaarderij weer van de partij gevolgd door Somewhere Between, Werner Buijs en Zoë Joy waarop tussen 18:00 uur en 18:30 uur de paasgieren het festival gaan afsluiten.
Uiteraard zal onze zingende Bertander u vanachter de bar plezieren met zijn troubadouristische kunsten. Kortom! GENIETEN!!!

Marco & Hanny

Sinds 2018 vormen wij een akoestisch duo, waarbij het maken van muziek als hobby centraal staat. We hebben beide een druk leven en dan is het maken van muziek een welkome afwisseling. Onze instrumenten zijn onze stemmen en gitaar. Dat wij nu een optreden in de Xinix mogen verzorgen vinden wij top! Ons repertoire bestaat o.a. uit Tina Turner, Janis Joblin, Guns’n Roses, Herman Brood en the Creedence Clearwater Revival. Grote liedjes gestoken in een klein jasje, maar gespeeld met grote passie!

De Gitaarderij.

Welkom bij de Gitaarderij van de Gitarist Matthijs Snoek. De gitarist neemt u mee op reis door de wereld van de Spaanse gitaar. In deze instrumentale gitaarshow draait het natuurlijk alleen maar om gitaarsolo´s. Een aantal nummers worden ondersteund door eerder opgenomen backing tracks en natuurlijk wordt er ook geïmproviseerd!

De muziek laat zich het beste omschrijven als sferische filmmuziek met spaanse invloeden.
Gaat u dus rustig zitten met een kopje thee erbij, en geniet van de gitaarmuziek van de Gitaarderij!

Voor meer info: www.wfmsnoek.com

Somewhere Between

Somewhere Between is een veelzijdig akoestisch trio dat zich toelegt op een repertoire dat de grenzen van folk, pop en countrymuziek verkent. Bestaande uit de leden Aafke (lead vocals), Tim (toetsen en achtergrondzang) en Paul (gitaar), weet de band met hun kleine akoestische bezetting een warme en intieme sfeer te creëren die perfect past bij diverse evenementen. Voor wie op zoek is naar een iets ruimere klank, behoort een uitbreiding van de bezetting met drums en/of bas tot de mogelijkheden, uiteraard in overleg. Somewhere Between heeft een brede toepasbaarheid, variërend van intieme bruiloften tot levendige bijeenkomsten. Hun setlist omvat nummers van diverse artiesten, waaronder Simon & Garfunkel, CCR, The Beatles, Johnny Cash en The Everly Brothers. Deze veelzijdigheid in nummerkeuze en muzikale stijlen maakt Somewhere Between de ideale keuze om verschillende momenten en gelegenheden muzikaal te verrijken.

Werner

Rond zijn 15e begon hij met gitaar en zang te experimenteren en later ook drums en andere instrumenten te bespelen. In zijn jonge jaren werd hij al sterk aangetrokken tot de punkrock scene met namen als Green day hoog in het vaandel. Tegenwoordig in zijn 30er jaren is zijn genre verder verbreed en gaat de voorkeur ook uit naar country, Folk en Sing & songwriters muziek! Invloeden uit de countryscene zijn onder andere: Garth brooks, The Eagles, merle Haggard, Vince Gill en Johnny Cash. Hij Houdt wel van een feestje en heeft dan ook een onuitputtelijke conditie on stage! Kortom een artiest die goed is voor een leuke, gezellige avond vol muziek!

Zoe – Joy

Zoë-Joy, oftewel Corrie de Ruijter groeide op in een muzikale familie. Nadat ze de Havo voor muziek en dans afgerond had, studeerde ze nog twee jaar aan het conservatorium in Rotterdam met als hoofdvak gitaar en later zang. Daarna trad ze op in ´kerk en kroeg´ en op verschillende feesten en bruiloften. Zoë-Joy zingt zowel haar eigen songs als covers en zowel alleen als in duo met haar partner in crime & love Jeroen Janssen. (Johnson&Joy). Haar eigen liedjes kenmerken zich veelal als intens en gevoelig met vaak een dieperliggende boodschap. Menigeen liet al een traan bij het horen van haar liedjes, want samen met haar gitaar raakt Zoë-Joy vaak een gevoelige snaar.

De Paasgieren.

Wat leuk dat er weer eens een aantal “Gieren” bij Be Creative op het podium staan.
Basis van de Paasgieren zijn de Vale Gieren, die de podia in de regio al jaren onveilig maken.
Dit keer zal er voor 80% uit eigen repertoire gekozen worden. De Nederlandstalige composities gaan veelal over moeilijke levensvragen, die op een niet al te serieuze wijze aangekaart worden.

Plezier voor muzikant en publiek staan bij hen hoog in het vaandel, want de Paasgier is een gezelligheidsdier. Soms zijn het er drie en soms zijn het er vier.

De band:
Andries Baks Gitaar en zang
Henk Scherff Elektrische contrabas en zang
Dick van Houwelingen Cajon
Sandra van Rosmalen Zang

  • DEURVERKOOP

    GRATIS ENTREE

SOCIAL