Rootscafé: Tim Knol – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  19:45 UUR

 • AANVANG

  20.30 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

In de negen jaar na zijn doorbraak heeft Tim Knol heel wat ervaring op gedaan. Vroeg in zijn loopbaan werden veel jongensdromen al werkelijkheid: spelen op grote podia en leven van de muziek. Vanavond in Xinix houdt hij het klein, akoestisch en solo.

Tim Knol zette zelf al vroeg een vraagteken achter dat hele rock ’n’ roll-gebeuren: Not real love, only one night stands. Is that what you call Rock ’n’ Roll?

Ondanks deze waarschuwing heeft Knol het grillige pad van rock ’n’ roll drie albums lang bewandeld, doch niet zonder kleerscheuren. Door het oog van de storm des succes is er veel verloren gegaan. “Die gouden jaren dat was een hele andere wereld, een soort explosie. Pinkpop, Lowlands, ik stond overal. Het ging maar door. Er leek geen einde aan te komen. Toen het einde er opeens wél rigoureus was, vlak voor mijn derde album ‘Soldier On’, viel ik plat op mijn smoel. Zo voelde het tenminste, ik was toen 23. Vanaf dat moment moest ik het zelf doen. Alles leek tot dat moment vanzelf te gaan. Het was ook gewoon te makkelijk bij mijn eerste twee platen.” De ervaring maakt dat de singer-songwriter doorgewinterd, vastberaden en niet voor één gat te vangen is. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten.

Inmiddels heeft Tim een vierde album ‘Cut the Wire’ dat hij maakte samen met o.a. Anne Soldaat, Douwe Bob en Tangarine. Ook ligt er inmiddels een heel succesvol album met de Blue Grass Boogieman. Verwacht deze avond een mix van zijn eigen werk en nummers van de Blue Grass Boogieman.

TICKETS BINNENKORT VERKRIJGBAAR

 • DEURVERKOOP

  €16,-

 • VOORVERKOOP

  €15,-

 • LEDEN VERKOOP

  €13,00

SOCIAL