fbpx
 • DEUR OPEN

  20:15 UUR

 • AANVANG

  21.00 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

DIT EVENEMENT IS AFGELAST VANWEGE DE ONTWIKKELINGEN RONDOM HET CORONAVIRUS, XINIX BLIJFT HET WEEKEND VAN 13-14 MAART GESLOTEN.

Ad Vanderveen’s oeuvre wordt gekenmerkt door een steeds vernieuwende, afwisselende en dieper gaande ontwikkeling. Hij geniet respect van een groeiend aantal fans, critici en collega’s, zowel in de oude wereld als in de nieuwe.Ad Vanderveen heeft een reputatie opgebouwd als een van de meest gerespecteerde singer/songwriters in de hedendaagse (inter)nationale folk en roots muziek scene. Hoewel hij geboren is in Nederland (Hilversum, 1956) is de helft van zijn familie Canadees en dit deel van de wereld heeft zijn muziek het meest beïnvloed.

Vanderveen’s muziek door de jaren heen omvat een groot aantal stijlen, van intieme akoestische folk, country en rock’n’roll, tot expressieve rock en uitgebreide elektrische improvisaties met band.

In de afgelopen jaren heeft Ad Vanderveen een indrukwekkende catalogus van solo cd’s opgebouwd en deelgenomen aan talrijke samenwerkings projecten met grote muzikanten over de hele wereld, zoals: David Olney, Iain Matthews, Eliza Gilkyson, John Gorka, om een paar namen te noemen.

Eind 2019 kwam zijn nieuwe cd Final Refuge uit.

In maart 2015 trad hij voor het laatst op in Xinix. Evenals toen wordt Ad bij optreden begeleid door Kirstin de Ligny (zang), Timon van Heerdt (contrabas) en Rene Klijn (piano)

 • DEURVERKOOP

  €15,-

 • VOORVERKOOP

  €15,-

 • LEDEN VERKOOP

  €12,50

SOCIAL