Nienke Dingemans – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  14:00

 • AANVANG

  14:30

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Nienke is een 19-jarige singer-songwriter uit een klein plaatsje in het zuidwesten van Nederland. Uitgerust met een krachtige en doorleefde zangstem met karakter en een groot muzikaal talent, weet ze haar publiek ondanks haar jonge leeftijd te raken. Niet alleen met haar liefde voor blues, americana, country, jazz en soul maar ook met haar vermogen om vanuit haar hart te zingen. 

Haar liefde voor de blues begon toen ze nog maar 12 jaar oud was, gewoon door elke zaterdagochtend muziek te maken met twee familievrienden. Door zanglessen van mentor/leraar Caspar de Jonge en regelmatig bezoek van concerten (Beth Hart, Tedeschi Trucks Band, North Sea Jazz en andere bekende en onbekende artiesten) bleef ze zich verder ontwikkelen. Al op jonge leeftijd beklimt ze het podium van de maandelijkse jamsessie in Gebouw T (Bergen op Zoom), een mooie gelegenheid om live muziek te maken met ervaren muzikanten. 

Het schrijven van haar eigen liedjes begon toen ze zichzelf kon begeleiden, eerst op piano en later op gitaar. Haar teksten zijn vaak poëtisch en vertellen een verhaal.

 
In 2020 ging ze samenwerken met producers en multi-instrumentalisten Jan van Bijnen en Joost Verbraak wat resulteerde in de release van haar eerste EP met 6 eigen nummers ‘Devil on my Shoulder’ in december 2021. En dat bracht haar direct de nummer 1 positie in de Americana Roots top 13 van Januari 2022 en een nummer 5 notering in de EuroAmericanaChart van Jan 2022. 

Met haar eigen liedjes gaat het ineens snel: Toer langs de Nederlandse en Vlaamse theaters: ‘Hoe een meisje van 14 de blues kreeg’ met Verbraak & van Bijnen and Joris Verbogt, festivals, live optreden Radio Veronica, live interview NPO2 bij North Sea Jazz, nominatie voor beste CD door de Dutch Blues Foundation, podcast met Simon Keizer en een column van Mart Smeets in de VARA-gids volledig gewijd aan haar EP. 

In oktober 2023 kreeg ze door de Dutch Blues Foundation de “Dutch Blues Award – Jong Blues Talent” uitgereikt. Een award waar ze erg trots op is. 

Begin 2024 komt haar nieuw album ‘Aint No Hollywood Girl’ uit, geproduceerd door Verbraak-Van Bijnen. En in 2024 is ze solo door heel het land te zien in het voorprogramma van het NevenProject, het nieuwe project van Rowwen Hèze zanger Jack Poels. 

Haar band bestaat uit producers en multi-instrumentalisten Joost Verbraak (Swamp Dogg, Verbraak & van Bijnen) en Jan van Bijnen (Freek de Jonge, Rob de Nijs, Alex Roeka, Jim Keller) en bassist Joris Verbogt (Mattanja Joy,  Bradley Circus, The Wild Century). 

Nienke studeert sinds 2021 zang bij de popafdeling van het Rotterdams Conservatorium Codarts. 

 • DEURVERKOOP

  €15,-

 • VOORVERKOOP

  €12,50

 • LEDEN VERKOOP

  €11,-

 • VRIJWILLIGERS

  Gratis, meld je aan!

SOCIAL