Black Bottle Riot + Van Tastik – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  20:00 UUR

 • AANVANG

  21.00 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Black Bottle Riot
Gitaarband Black Bottle Riot zet dit jaar weer elk podium in lichterlaaie met hun stevige rock. De band veroverde gedurende hun vijftienjarige bestaan de harten van publiek en recensenten. Met hun nieuwe album ‘That’s Amore’ laten ze wederom zien dat ze zichzelf steeds weer weten te vernieuwen en te ontwikkelen, zonder hun roots te vergeten: blues, soul en rock & roll.

‘That’s Amore’ is alweer hun vijfde album, waarin naast de invloeden uit de rock en blues meer dan ooit de soul en de warmte van het analoge geluid klinken. Na al die tijd is Black Bottle Riot nog steeds ‘alive and kicking’ uit de liefde voor het samen muziek maken. Met de jaren wordt de onderlinge verbinding en het vakmanschap alleen maar sterker. Zowel op de plaat als op het podium brengt de band hun soulvolle rockmuziek op een zelfverzekerde, no-nonsense manier. Meer dan ooit komen ze met ‘That’s Amore’ tot de kern van waar ze voor staan en wat ze kunnen. Kwaliteit staat altijd bovenaan.

Met ‘That’s Amore’ is het de band dankzij zelfopgelegde beperkingen gelukt het livegevoel op plaat vast te leggen. Geen overdubs, niks rechttrekken maar live opnemen in de studio. Black Bottle Riot bewandelt met dit album een route die raakt aan allerlei inspiratiebronnen: van de tex-mex rock van Los Lobos tot de garagerock van de Hellacopters. Een volwassen album met een positieve inslag, met volop ‘good time rock & roll’.

Van enorme podia op festivals als Rockin’ Park, Zwarte Cross, Eurosonic Noorderslag en Down The Rabbit Hole tot hete, zweterige bluesclubs: Black Bottle Riot heeft sinds de oprichting zijn sporen verdiend in het livecircuit in binnen- en buitenland. Ze hebben daarbij de line-up gedeeld met grote namen als Pearl Jam, The Black Keys, The War On Drugs, Black Stone Cherry, Rival Sons en Ryan Adams, en zijn support act geweest voor muzikale legendes ZZ Top.

Black Bottle Riot: voor iedereen die houdt van de ruige bluesrock van The Allman Brothers Band, Tom Petty & The Heartbreakers and Thin Lizzy.

Van Tastik

Als reiziger op reis, heeft The Dark Reverend VAN TASTIK een filmwaardig leven gehad.
Na jaren van bohemien zwerven over de wereld, en optredens op de BBC Live, het Sniester Rock Festival en Eden Festival samen met verschillende indie films.

In het afgelopen jaar zijn zijn volgers alleen al op Spotify verdrievoudigd en hij werd door WigWam Radio uitgeroepen tot Beste Classic Rock Act van 2021. VAN TASTIK’s muziek is duisternis en onrust en draagt een onmiskenbare muzikale sfeer – tegelijkertijd melancholisch en energiek met een “stem die vanaf de eerste noot energie oproept”. Tijdens zijn optredens verbindt hij zijn publiek door zijn authenticiteit, muziek en humor.
We hebben allemaal een duisternis in ons – en VAN TASTIK laat ons dat beest bevrijden.

 • DEURVERKOOP

  €16,-

 • VOORVERKOOP

  €12,50

 • LEDEN VERKOOP

  €11,-

 • VRIJWILLIGERS

  Gratis, meld je aan!

SOCIAL