Ball Noir & Ættir – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  21:00 UUR

 • AANVANG

  22.00 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Ball Noir
“Deze band verveelt voor geen moment en zet je met een been in onze moderne tijd en met het andere been in de 19de eeuw” (metalfan.nl). “Er bekruipt je het gevoel dat de nummers geschreven zijn door een andere internationale bekende band, maar alle nummers zijn door de band zelf geschreven. Bravo!” (rockportaal.nl). “Dit Ball Noir is een echte openbaring” (zwaremetalen.com).
Gesteund door unaniem lovende perskritieken, is BALL NOIR er klaar voor om hun vleugels uit te slaan. Hun muziek klinkt zoals een goede whisky: verschillende smaken zoals elektronische metal, middeleeuwse instrumenten en melodische doom worden één voor één vrijgegeven en vormen samen een mix die proeft zoals het leven zou moeten zijn: diepgaand, avontuurlijk en met een complexe afdronk.
Geïnspireerd door hun helden Anathema, My Dying Bride en Qntal, componeert BALL NOIR zijn eigen muziek, met een voorliefde voor duistere melodieën begeleid door een dreunende hartslag.
BALL NOIR heeft net een nieuwe single uitgebracht, genaamd TRAIL en staat op het punt hun derde album CABINET OF CURIOSITIES de wereld in te sturen.
Ættir
De Deense groep Ættir leidt je met hun melodieuze en folky doom metal door een oud noords landschap van de donkere mistige moerassen tot de oneindige winderige heide.
De bandleden zijn bekend van andere bands zoals Huldre (DK) en Saturnus (DK). De fusie van melodieuze, heavy metal harmonieën van gitaar, bas en drums gecombineerd met prachtige melancholische cello en etherische, bovenaardse Scandinavische zangstijlen geeft een unieke harmonie van verdeelde duisternis en licht in een spectrum tussen de oerkracht en contemplatie. Ættir verwijst naar voorouders, runen, de seizoenen en de passage van de zon aan de hemel.
Ættir is een grote belofte die nu al in Denemarken hoge ogen heeft gegooid. En nu komen zij hun eerste show Nederland aandoen!
 • DEURVERKOOP

  €10,-

 • VOORVERKOOP

  €9,-

 • LEDEN VERKOOP

  €7,-

SOCIAL