Alp D’Huzes benefiet – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  20:00

 • AANVANG

  21:00

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

19 april staat helemaal in het teken van Alpe d’HuZes; een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 

Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez, een berg in de Franse Alpen. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%. In editie 2023 is er ruim 17 miljoen euro opgehaald met de opbrengst van alle deelnemers.

Er komen twee toffe bands op 19-04 naar de Xinix, het prachtige poppodium van Nieuwendijk, om jullie mee te nemen op een muzikale tijdreis door de decennia én we verzamelen meteen geld in voor Alpe d’HuZes.

Back To The River… Back To The River is doordrenkt met de spirit van de jaren ’60, ’70 en ’80. Geïnspireerd door de legendarische sounds van toen en vol herinneringen aan de tijd van festivals, eigen bandjes en feestjes op het strand langs de grote rivieren. We ontdekten het leven en maakten muziek. De wereld lang aan onze voeten. 

Duiken naar pareltjes  
In 2021 bracht drummer Jan Bel onze zevenkoppige formatie samen. We vonden elkaar in de vibe, sound en sfeer van ´the old days´. Maar dan onvermijdelijk wel met onze oren en wensen van nu. Luister naar onze interpretaties van pareltjes van Clapton, Beatles, Bonnie Raitt, BB King, Blues Brothers, Beth Hart, John Mayall en meer, maar ook naar die van Radiohead en Kula Shaker. Bands die net als wij schatplichtig zijn aan de oertijd van pop en rock. 

Benefiet optreden 19 april
Back To The River sprankelt, schittert en bruist, met een vette knipoog naar vroeger en naar onszelf. Maar zonder jullie, ons publiek, zijn we nergens. Kom op 19 april naar het eenmalige 2024 Alpe d’HuZes concert in het fantastische Xinix, Nieuwendijk. Een optreden met onze matties van Cold Turkey en spannende Mystery Guests. Het dak mag eraf! 

Line-up:

Jan Bel, drums
Petra Korf, zang
Ronald Hoenink, zang
Peter Noodelijk, lead gitaar
Jan van der Doelen, rythm gitaar
Anne Kroon, bas
Rafael Barnhard, toetsen

The Cold Turkeys… Nee niet de koude kalkoenen…Van ons optreden bijkomen!  Cold Turkey, bijkomen. Jesse (onze drummer) kwam met deze naam. Een leuke vogel met een betekenis. Handig en herkenbaar, dus opvallend. Nu nog kunnen spelen en het feestje is gebouwd. Na een aparte start net voor coronatijden ging het snel. Van start op Slim in Nieuwendijk naar een goed repertoire in de praktijk en als thuisbasis de Oudendijk. 

Elkaar ontmoet op de middelbare school en ondertussen al een heel aantal jaren bevriend. Met een divers palet aan muziekstijlen treden wij weer de arena op. Van 80’s rock naar de muziek van hedendagen. Ga met ons op 19 april in actie voor  Alpe d’HuZes; op een muzikale tijdreis en dans mee tot je er een cold turkey van krijgt!

Line-up:

Becky Koekkoek, zang
Niels Oldenburg, gitaar
Corné Sterk, gitaar en zang
Jens Schouten, bas
Jesse de Groot, drums
Ilias ververis, piano

 • DEURVERKOOP

  €10,-

 • VOORVERKOOP

  €10,-

 • LEDEN VERKOOP

  €10,-

 • VRIJWILLIGERS

  Gratis, meld je aan!