fbpx
Mark Olson

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers kan Xinix niet bestaan, punt. Vrijwel alles wat er in Xinix gebeurt, vindt plaats dankzij de tomeloze inzet van mensen die kosteloos hun werk doen.  Dankzij de goede sfeer zijn de meeste vrijwilligers jarenlang actief, maar toch zijn we constant op zoek naar nieuwe mensen die onze teams kunnen versterken.

Er zijn veel verschillende manieren waarop je Xinix als vrijwilliger kunt steunen. Zo kun je tijdens de avonden aan de slag als tapper in de zaal of het café, of als kassazitter. Je komt dan in een vast barteam terecht waarmee je ongeveer één avond in de zes weken aan de beurt bent! Ben je meer geïnteresseerd in een rol als licht- of geluidstechnicus? Ook dan kun je binnen Xinix je lol op! De crews van techniek zijn en blijven altijd op zoek naar nieuwe mensen om hun team te versterken. Bovendien is Xinix ook een perfecte plek om ervaring op te doen op allerlei gebieden.

Naast de helpende handen tijdens de avonden zijn we ook op zoek naar mensen die hun creativiteit willen inzitten om meer bezoekers te trekken of leuke dingen te organiseren voor onze vrijwilligers. Zin aan de slag te gaan? Kijk hieronder bij de vacatures of er iets leuks bij staat!

Vrijwilliger worden

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden als vrijwilliger. We zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Vacature: tapper (18+)

Als tapper tap je in een gezellige ploeg mensen en bedien je de gasten in Xinix. Je werkt vanaf 20.30 uur. Natuurlijk wordt je ingewerkt door één van onze ervaren vrijwilligers en leer je bier tappen, de kassa bedienen en hoe je een goed gastheer/vrouw moet zijn. Ervaring is niet vereist, na een korte instructie sta je al snel te bedienen achter de bar. Na afloop help je mee met schoonmaken en opruimen, waarna de avond gezellig met een borreltje wordt afgesloten.

Vacature: Kassazitter (16+)

Aan de kassa ben jij het eerste gezicht dat de gasten bij Xinix tegenkomen. De dienst is van 20.30 uur tot 01.30 uur! Aan de kassa zorg je dat de mensen betalen en eventueel het pasje door het systeem halen. Daarnaast let je op leeftijd en werk je nauw samen met onze beveiligers. Ervaring is niet vereist, na een korte instructie zit je zo achter de kassa!

Vacature: lichttechnicus (16+)

Als lichttechnicus regel jij het licht op het podium en in de zaal. Dit betekent het licht verhangen en stellen. Let op: je begint dan om 16.00 uur! Daarnaast programmeer je het licht en bedien je het licht tijdens de show. Na afloop van de show, voor de late uurtjes, bepaal jij mede de sfeer op de dansvloer! Aan het einde van de avond help je mee opruimen en sluit je het lichtprogramma weer af. Ervaring is niet vereist! Je leert het vak in Xinix van één van onze ervaren medewerkers.

Vacature: zaaltechnicus (18+)

Een zaaltechnicus verzorgt het geluid in de zaal. Dit betekend wel dat je meehelpt met het opbouwen en afbreken van het podium vanaf 17.00 uur. Daarnaast soundcheck met de band. Je werkt nauw samen met de monitortechnicus en de band. Aan het einde van de avond help je mee met alle vrijwilligers met opruimen. Als ervaring is kennis van geluidstechniek een pré verder leer je het vak van een van de ervaren vrijwilligers.

Vacature: Stagemanagers (18+)

Als stagemanager heb je als taak om de band die op de avond komt spelen vanaf 17.30 uur te verwelkomen. Voor de band ben jij het aanspreekpunt en begeleid je de band de hele avond. Ook houd je het tijdsschema van de band in de gaten. Daarnaast rond je de bands af door het papierwerk in orde te maken en de band uit te betalen. Op het einde help je mee met opruimen. Goede omgang met mensen is een vereiste!

Vacature: Monitortechnicus (16+)

De monitortechnicus verzorgt het geluid voor band op het podium. Daarnaast het opbouwen en afbreken van het podium vanaf 17.00 uur. Daarnaast soundcheck met de band. Je werkt nauw samen met de band en zaaltechnicus. Aan het einde van de avond help je mee met alle vrijwilligers met opruimen. Affiniteit en basiskennis van geluidstechniek is een pré, verder leer je het vak van een van de ervaren vrijwilligers.