fbpx
Guy Verlinde

Agenda

XGP: Ruben Hoeke Band

voorprogramma: 3 Chords Down
22-11
21:30
€10,-  /  €8,-   /  €7,-

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse‘ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Vrijdag 22 november is een bijzonder optreden, want dan presenteert de band haar nieuwste album “All Saints” aan het Nieuwendijkse publiek.

Het voorprogramma van deze avond wordt verzorgd door 3 Chords Down, het nieuwe project van Rob Hendrikse, Patrick Zappeij en Rolf Ran.  Begonnen als een gelegenheid formatie Fixxxman & Friends, maar na een succesvol optreden tijdens het varende blues festival Blues Waves hebben Patrick en Rob besloten dit door te zetten als nieuwe blues & rock band. 3 Chords Down brent een mix van bekende en minder bekende classic rock en blues songs in een geheel eigen interpretatie, afgewisseld met eigen werk.

Kortom, een gezellige avond gegarandeerd!!!

Nog wat quotes uit de pers over Ruben Hoeke:

‘Hoeke zou de beste rockbands ter wereld een fikse schop onder hun kont kunnen geven! Een stergitarist van wereldklasse.’ (Lust for Life)

‘You want the best, you got the best! The hottest rock in the world… HOEKE!’ (L.O.M)

‘Ruben Hoeke toont ook nu weer dat hij gewoon de beste blues- en rockgitarist in de Benelux is en misschien ook wel ver daarbuiten.’ (Bluesmagazine)

Een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen.’ (Platomania)

‘Superstrak en bevlogen gespeeld. De RHB heeft zich opnieuw overtroffen.’ (Aardschok)

‘Bang on target!’ (Blues Matters UK)

‘An instant high energy blues rock classic. A six string magnum opus!’ (Neal Vaughan – Australia)

‘Klasse! Diese Platte sorgt für mächtig gute Stimmung!’ (Rocktimes.de)