fbpx
Guy Verlinde

Agenda

SLIM Be Creative 2019

21-04
14:30
gratis entree

SLIM BE CREATIVE FESTIVAL – Muziekfestival op Paaszondag 21 april in XINIX Nieuwendijk
Zondag aanstaande is het weer tijd voor akoestische muziek uit de regio tijdens het Be Creative Festival georganiseerd door SLIM (Stichting ter bevordering van Lichte Muziek). Zaal open 15:00, entree gratis en voor de inwendige mens zijn er gratis lekkere hapjes. Afsluitende band begint 19:00.
De achtste editie van het Be Creative Festival met in totaal negen acts belooft weer veel variatie in stijlen en nieuw muziektalent op het podium. Om drie uur exact bijten Bertan van der Veer en Bert van Herwijnen het spits af. Zij vormen een gelegenheidsduo omdat vanwege omstandigheden de band Play with Fire niet kan optreden. Na een welkomstwoordje is het de beurt aan Ellen Hartman, een ervaren muzikante op klassieke Spaanse gitaar. Vervolgens het debuut van Jasmijne Maria Violet die rustige melodische meest zelfgeschreven liedjes zal laten horen. Jasmijn Kant speelt ukelele en gitaar. Hierna volgen nog twee solo-optredens. Om ongeveer half vijf allereerst U.Poor.Startle / Raoul Potters. Het optreden van deze ervaren gitarist en zanger van de band Profuna Ocean en Dirty Gift blijft nog even een verrassing. Hij wordt gevolgd door PrjctNsbl. Dit bestaat uit een verzameling gitaarmelodie├źn met een klassiek tintje die heel gemakkelijk in het gehoor liggen, uitgevoerd door Marco Vlot. Rond half zes begint het optreden van In Duende (wat zoiets betekent als muzikale begeestering) dit duo wordt gevormd door Ramona en Arjan Visser. Dan volgen weer twee solo acts. De eerste van Jeroen Janssen, muzikant in hart en nieren met eigen werk en eigenzinnige covers op gitaar, gevolgd door Dennis Wels die al vele jaren actief is in de muziekscene zowel in bands als solo en veel platen heeft uitgebracht (o.a. Nightflowers in bloom). Tot slot, rond de klok van zeven de afsluitende act van het festival: de P(aa)sgieren. Een bekende regioband met dit keer vier bandleden: Andries Baks, Henk Scherff, Sandra van Rosmalen en Dick van Houwelingen. Hun repertoire bestaat uit zelfgeschreven Nederlandstalige nummers met een vaak wat ondeugende ondertoon. Daarnaast spelen zij ook covers met een twist.
Komt dus allen naar Xinix op eerste Paasdag voor dit muziekfestijn met gratis hapjes. Houd voor het kopen van drankjes rekening met de consumptiemunten. Verkrijgbaar per pin aan de kassa en voor cash in de muntenautomaat in het foyer.
Datum: zondag 21 april
Plaats: Xinix Nieuwendijk
Aanvang: 15.00 uur
Entree: gratis