fbpx
Mark Olson

Agenda

Def Americans

Johnny Cash At San Quentin 50th Anniversary
22-03
22:00
€15,-  /  €13,-   /  €12,-

De Def Americans zijn de afgelopen jaar al een aantal keer in Nieuwendijk op visite geweest, en al die keren wisten ze een dijk van een show neer te zetten, dus zijn we extra blij dat we ze hebben kunnen overhalen om weer eens bij Xinix langs te komen als onderdeel van de “Johnny Cash At San Quentin 50th Anniversary”-tour.

Meer dan een halve eeuw na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren van Def Americans Johnny Cash tribute de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die The Man In Black zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden nieuw leven ingeblazen door Def Americans Johnny Cash tribute. Moeiteloos schakelt Def Americans tussen Cash’ rockabillykrakers op het Sun-label, de rebellie van de Folsom Prison- en San Quentin-live-albums en de broze, kale sfeer op de American Recordings.  Het moment dat Johnny’s muze en grote liefde June Carter Cash zich bij hem op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show: Met Kim ‘Carter’ Wolterink in de rol van June beleven de concerten van Def Americans hun hoogtepunt met de beste June & Johnny songs.

Het definitieve “seal of approval” werd afgegeven in 2013 toen Johnny’s jongere broer Tommy Cash de band benaderde om hem te begeleiden tijdens zijn My Brother Johnny concerten in Nederland.

Van kroeg tot poppodium, van feesttent tot festival, van muziekcafé tot theater, Def Americans staat vanaf het ontstaan in 2007 garant voor een authentieke en integere Johnny Cash show. Komt dat zien in Xinix!

www.defamericans.nl

https://www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute