XGP: Rauw & Teder – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  21:00

 • AANVANG

  21:30

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Wat de Wild Romance nu doet kan The Scene toch ook?” was de vraag die Bart Minderman aan Jeroen Booy stelde toen ze elkaar eerder dit jaar voor het eerst spraken. Booy (ex- The Scene) Roberto jacketti&the Scooters ,begreep de vraag maar al te goed maar had andere plannen en stelde voor om een eigen repertoire te schrijven. Zo ontstond dit nieuwe schrijversduo en werden er deze zomer een kleine 40 nieuwe songs geschreven.

RAUW&TEDER zal bij sommigen associaties oproepen met de sfeer in een bordeel, of wellicht met de drang naar de roes van drank of drugs, of met de vlucht in de nacht, of mis- schien met een eeuwige adoratie van een onbereikbare muze. Het is de eeuwige tegen- stelling tussen de lusten en de lasten. Het muzikantenleven kent ook zulke tegenstel- lingen, zoals het eindeloze reizen door weer en wind, vaak tot diep in de nacht, en de magie van het op een podium spelen. In de teksten passeren allerlei liefdes perike- len soms met enige zelfspot. Minderman zingt tegen het bandgeweld in en neemt het deel TEDER voor zijn rekening. De combinatie hard/ zacht, rauw/teder resulteert in een aantal zeer toegankelijke songs waarin je af en toe herin- nerd wordt aan Iggy Pop, of AC/DC, een beetje Bowie en zelfs Roxy Music.

De band speelde  voorprogramma’s bij De Dijk in Paradiso, waren te horen bij Count- down café, en speelde op diverse podia. De eerste releases zijn een feit, 2 singles Mooier! en Toen zijn geperst en worden verspreid via Spotify . Vanaf maart 2021 wordt er iedere maand een aantal singles uitgebracht op Spotify die tevens in het Duits worden vertaald. De planning hiervoor loopt tot aan december 2021 en daarna zullen alle uitgekomen singles gebundeld worden in een album.

RAUW & TEDER OVER DE ROCK N ROLL IN NEDERLAND: Er is een gapend gat ontstaan in de Nederlandstalige popmuziek . Is er dan geen publiek meer voor de rock en roll in Nederland? In tegendeel, zie de opkomsten op festivals, jong en oud komen daar dolgraag en ieder festival is zo goed als uitverkocht.  Dat is de plek waar Rauw & Teder hoort te zijn. Op de bühne! En dat is ook de enige plek waar aandacht wordt geschonken aan Nederlandstalige rock en roll.

 • DEURVERKOOP

  €10,-

 • VOORVERKOOP

  €7,50

 • LEDEN VERKOOP

  €6,-

 • VRIJWILLIGERS

  Gratis, meld je aan!