XGP: Jan Akkerman – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  21:00 UUR

 • AANVANG

  21.30 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Zaterdag 26 november staat Jan Akkerman in Xinix!

Zelfs voor een van de allerbeste gitaristen van de wereld staat de tijd niet stil. Op 24 december 2021 werd Jan Akkerman 75 jaar!
Het bereiken va deze toch wel respectabele leeftijd moet natuurlijk gevierd worden. En Akkerman gaat datin 2022 op geheel eigen wijze doen met een uitgebreide tournee door ons land.

Met de “Walk Of My Life Tour” zal de gitaargrootmeester samen met zijn meer dan voortreffelijke band – Coen Molenaar (toetsen), Marijn van den Berg (drums) en David de Marez Oyens (bas) – de zalen in het vaderlandse clubcircuit en festivals aandoen. De vocalen worden verzorgd door Martin van der Starre (Top 2000 Live).

In 1973 werd Jan Akkerman door de lezers van het Britse muziekblad Melody Maker tot de Beste Gitarist ter Wereld verkozen. Deze blijk van erkenning bracht hem wereldroem. De eigenzinnige Amsterdammer is echter nooit op zijn lauweren gaan rusten, maar bleef zich verder ontwikkelen, met als resultaat 30 zeer gevarieerde soloplaten in allerlei muziekstijlen. Ook “live” geniet het publiek over de hele wereld nog steeds van zijn sublieme techniek, zijn unieke gevoel voor timing en harmonie én zijn vermogen om jazz, rock, blues, dance en klassieke muziek, schijnbaar achteloos te combineren.

In de jubileumshow “Walk Of My Life” staan Jan Akkerman en zijn lange muzikale loopband van zo’n 60 jaar centraal. Van de songs van Johnny & His Cellar Rockers, The Hunters en Brainbox, de wereldhits van Focus tot de solostukken van zijn laatste album “Close Beauty”(2019). Hoogtepunten uit zijn imposante internationale carrière met de nog altijd weergaloze Jan Akkerman als middelpunt!

 • DEURVERKOOP

  €15,-

 • VOORVERKOOP

  €13,-

 • LEDEN VERKOOP

  €11,-

SOCIAL