Housequake 20 Years – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  22:00 UUR

 • AANVANG

  22.00 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Housequake, het samenwerkingsverband tussen Roog (Rogier van Bueren) en Erick E (Erick Eerdhuijzen) gaat dit jaar hun 20 jarig bestaan vieren. Wat ooit begon als een spontane back2back set tussen de 2 grootste club dj’s van Nederland, is uitgegroeid tot een dance fenomeen waar generaties clubbers mee zijn opgegroeid.

Zowel Erick als Roog zijn als solo artiesten al sinds de Jaren 90 niet meer weg te denken uit de Nederlandse dance scene. Erick beleefde, na een uitstapje als turntablist waarmee hij het zelfs tot het DMC wereldkampioenschap wist te schoppen, zijn doorbraak als resident van de vermaarde club RoXY. Roog brak internationaal door met zijn Hardsoul project op het belangrijkste Engelse House platenlabel Defected en zette en passant de soulful en funky house op de kaart met zijn “Sound of Love and Dedication” compilaties. Beiden hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse scene als residents van clubs en concepten zoals Now &Wow, Sneakerz, RUSH, club More, Beachbop Bloemendaal, FFWD Dance Parade,  Club Risk Winkel van Sinkel en stonden zij op alle belangrijke festivals zoals Mysteryland, Sensation, Dance Valley, ADATP en menig ander event.

De uitspraak dat de som groter is dan de individuele delen lijkt verzonnen te zijn voor het Housequake duo. Afzonderlijk van elkaar succesvolle artiesten maar als je deze 2 mannen samen in een dj booth zet, gebeurt er iets magisch! En het publiek voelt dat! Door middel van 4 decks worden elementen van verschillende platen in de mash up gegooid zodat er live een nieuw uniek werk ontstaat! Verwacht dus van de heren van Housequake geen standaard festival set want ieder optreden is verrassend! Deze innovatieve werkwijze heeft naast een legio fans ook veel bewondering van collega dj’s opgeleverd. Van Franky Rizardo, Benny Rodrigues tot Oliver Heldens en Sunnery James en Ryan Marciano.. allen zeggen geïnspireerd te zijn door Housequake .

Daarom mag er natuurlijk niet zomaar aan het 20 jarig bestaan voorbij worden gegaan. Roog en Erick E gaan in hun History of House tour een muzikale reis maken door 20 jaar house geschiedenis. Alle platen die een belangrijke plaats hebben in hun oeuvre gaan in de welbekende Housequake blender en zullen gesmeed worden tot een energieke mix van herkenbaarheid, nostalgie en dikke beats!
Na een ronde langs de poppodia van Nederland zal de tour in stijl worden afgesloten in de uber pop tempel van Nederland; Paradiso te Amsterdam. Daarnaast worden de festivals in het zomerseizoen natuurlijk ook niet overgeslagen.

Deze unieke “History of House” show wil je natuurlijk niet missen dus ga snel naar de volgende website https://linktr.ee/housequakeofficial voor alle tour data. En je kunt gerust naar meerdere shows komen want die zijn nooit hetzelfde! 😉

See you in a club near you in 2023

 • DEURVERKOOP

  €26,-

 • VOORVERKOOP

  €21,50

 • LEDEN VERKOOP

  €20,-

 • VRIJWILLIGERS

  €0,- word vrijwilliger!

SOCIAL