Fixkes – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  21:00 UUR

 • AANVANG

  22.00 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Wie kent Myspace nog? De voorloper van Facebook. Van Soundcloudook, want je kon er ook muziek op zetten. Fixkes deed dat, eind 2005.Sam Valkenborgh en co hadden welgeteld één repetitie op de teller,maar wilden per se een demo opnemen, kwestie van op tijd te zijn voorHumo’s Rock Rally. En dus werd de garage van ma en pa Valkenborghtot studio gedoopt en werden vier nummers opgenomen, tussen defietsen en het oud papier. De auto kon gelukkig buiten blijvenstaan.
De Rock Rally haalden ze niet, maar het was eind 2005 enMyspace was de next big thing, en het was daar dat de garage-opnames van Fixkes al snel een eigen leven gingen leiden.Elektromuzikant Stijn vroeg de jongens uit Stabroek mee op tournee inVlaanderen en Nederland, opStudio Brussel mocht krvaagetaan aleens van de radio proeven, en eind 2006 liet Bart Peeters de bandopdraven in zijn tv-eindejaarsshow.

En toen kwam februari 2007. De officiële release van kvraagetaan,deftig opgenomen deze keer. Het nummer was meteen de hotshot vande week op Studio Brussel en parkeerde zich niet veel later op deeerste plaats in de Ultratop. Zestien weken op 1. Nooit gebeurd. Fixkeswas the next big thing.Over naar nu. Myspace is het niet geworden. Fixkes ook niet. Na destorm kwam de stilte, maar Fixkes bleef wel bezig. Bleef schaven aanteksten en nummers, ruilde het kleine en breekbare al eens in voor eenvuile gitaarsolo of een streep hiphop. En werd beter. In 2020, in vollecorona dus, brachten ze hun inmiddels vierde albumuit.De stijl? Jaren negentig, is dat een stijl? Wat Pavement, Beastie Boys,Cake of Weezer? ‘Rock is dood’, zingt Sam op het nummer ‘Swijle zograppig’. Zou best kunnen, maar als heuptasjes mogen, broeken weerde breedte in gaan en sweaters om het hardst schreeuwen, is hetalleen nog wachten op spermajeans. Of Fixkes. Of de twee samennatuurlijk.

 • DEURVERKOOP

  €14,-

 • VOORVERKOOP

  €13,-

 • LEDEN VERKOOP

  €11,-

SOCIAL