Björn van der Doelen trio – Poppodium Xinix
 • DEUR OPEN

  14:00 UUR

 • AANVANG

  14:30 UUR

 • MINIMALE LEEFTIJD

  16 JAAR

Voormalig profvoetballer Björn van der Doelen (PSV, Standaard Luik, FC Twente en NEC Nijmegen) stopte nog voor z’n 30ste met voetballen om oa muziek te gaan maken. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z’n laatste album “Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd” alweer vijf albums verder. Een theatertour met Karin Bruers en Henk van Straten (2014), een clubtour als voorprogramma van Guus Meeuwis (2016) , een theatertour met z’n band de huursoldaten (2017) en een paar honderd optredens (sinds 2007) in grote en verrekt kleine zaaltjes, theaters, huiskamers en op festivals hebben er voor gezorgd dat van der Doelen inmiddels uiterst comfortabel op het podium staat. Een karakter waarbij de glimlach nooit ver weg is. Die een verhaal kan vertellen. Geen poëtisch gelul maar ware woorden.

Over hoe vaak hij pas om 6 uur ‘s ochtends thuis kwam, alle kroegen al lang dicht. Over hoe hij nu pas inziet hoe eenzaam zij toen moet zijn gewist. Over hoe hij die apenrots moest beklimmen als een man. En over hoe zij hem tenslotte, zonder nog een woord, weer in haar armen neemt zoals alleen een vrouw da kan. Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes. Van der Doelen noemt zichzelf met een knipoog de parel van Brabant. Wat ons betreft volkomen terecht!

– good ol’ country magazine –

Van der Doelen blijkt daarnaast voor een pensionado behoorlijk actief. Zo is hij te zien op lezingen met Marcel van Herpen. Tijdens zijn sportmonoloog (uitgezonden op de NOS). Als “spreker” tijdens forumavonden. Als columnist en programmamaker voor oa omroep Brabant. In z’n filmpje over de leraren. Of als acteur in de “carnavalvrij” en de “meenaarverbier” (eerste trainingskamp voor supporters ooit) campagnes, de misdaadserie FENIX en de bioscoopfilm CATACOMBE. Daarnaast presenteert hij iedere eerste donderdag van de maand in Eindhoven Björn’s vondsten in het Vonderke en zo nu en dan “een goeie ouwe countrymiddag” waarbij hij 3 liedjesmakers tezamen uitnodigt op 1 podium om over hun schrijven te komen vertellen en tussendoor hun liedjes ten gehoren te laten brengen.

 • DEURVERKOOP

  €17,50

 • VOORVERKOOP

  €15,-

 • LEDEN VERKOOP

  €12,50

 • VRIJWILLIGERS

  GRATIS

SOCIAL