fbpx

DOE MEE!! Doneer nu!

Xinix is een prachtig podium voor nationale en internationale artiesten, jaarlijks 10.000 bezoekers, een gezellig café en 5 oefenruimtes (regio) muzikanten zich kunnen ontwikkelen tot professionals. Mede dankzij dit en de ruim 150 vrijwilligers vervult Xinix een sterke maatschappelijke functie. Het is een belangrijke culturele voorziening die onze streek verbindt en allure geeft. Een voorziening die tot in lengte van jaren moet blijven voortbestaan!

Sponsor ons gratis door via Sponsorkliks je bestellingen te doen bij de grootste webshops!

Sponsor ons gratis!
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Waar we in 2015 aan begonnen zijn is ons vorige week gelukt: Xinix is eigenaar geworden van Xinix! In de afgelopen drie jaar heeft een groep van ongeveer 50 donateurs een bedrag van  € 100.000,- toegezegd. Da’s natuurlijk al een prachtige prestatie, maar nog niet genoeg om het pand te kopen. Omdat de Woonstichting Land van Altena en Xinix de uitdrukkelijke wens hadden om de overdracht nog in 2018 te realiseren, is de werkgroep op zoek gegaan naar aanvullende financiering, waarbij een ondernemer uit Nieuwendijk bereid is gevonden om het financiële gat te dichten in de vorm van een hypotheek. Op 6 juni hebben we daardoor de koopovereenkomst kunnen tekenen!

Maar we zijn er nog niet!
Er is nog een klein gat te dichten van zo’n 12.500 euro. We zijn er dus nog niet!

Waarom zou je geld geven? Wat krijg je er voor terug?
In de eerste plaats het voortbestaan van de Xinix! En je dus zeker ook wilt dat Xinix tot in lengte van jaren moet blijven voortbestaan!
Bovendien:

  • kan de maatschappelijke functie van Xinix met meer financiële ruimte uitgebreid worden;
  • wordt de overlevingskans van Xinix groter door minimale afhankelijkheid van externe partijen.

Voor een giften geldt dat daar geen tegenprestatie – zoals bijvoorbeeld een gratis lidmaatschap – tegenover kan staan. Dat is wel mogelijk d.m.v. sponsoring en zeker ook interessant voor bedrijven. Lees hier meer over sponsoring…

Giften: Periodiek of Eenmalig?
Alle giften zijn meer dan welkom! En kunnen direct gestort worden op: NL04 RBRB 0691 6635 05 t.a.v. Stichting Xinix

Xinix is een Culturele ANBI Bekend onder het RSIN nummer: 809818681 en dit geeft veel voordelen.
Bekijk de RSIN op belastingdienst.nl

Periodieke gift: Profiteren van extra belastingaftrek!
Wanneer je besluit om vijf jaar achter elkaar een vast bedrag aan Xinix te schenken, is de aftrek van de fiscus veel gunstiger dan bij een ‘gewone’ gift. Er geldt voor giften aan culturele ANBI’s namelijk:

  • Meeste belastingvoordeel voor de gever!
  • geen drempelbedrag;
  • geen maximumbedrag;
  • daarnaast maak je gebruik van de Geefwet, wat betekent dat de belastingaftrek van de gift met 25% wordt verhoogd!

Van hoog naar laag in belastingschijven krijg je dus 65%, 51% of minimaal 45,7% van je gift terug van de fiscus!
Dit leggen we graag uit: Uitleg de Geefwet of check de volgende link naar:
Uitleg giften Belastingdienst.nl

Bereken je gift
Bereken wat je brutogift -dit bedrag krijgt xinix– en nettogift -dit bedrag betaal jij– zal zijn met onze calculator (gebaseerd op belastingschijven 2017).

Speciale bankrekening
De giften komen terecht op een speciaal bankrekeningnummer. Dat nummer wordt uitsluitend hiervoor gebruikt. De rekening wordt beheerd door twee toezichthouders. Daarbij is de afspraak gemaakt dat er geen geld van de rekening kan worden opgenomen. Alle middelen blijven staan om op enig moment het gebouw te kunnen aankopen.

Aanmelden of meer informatie?
 Of je kunt je aanmelden via xinixgebouw@xinix.nl. Ook voor meer informatie of het maken van een afspraak, kun je hier terecht. Je kunt erop rekenen dat alle informatie die je met ons uitwisselt vertrouwelijk wordt behandeld.

DOE MEE!! Doneer nu!