Xinix Festival

Agenda

Rootscafé: Kieran Goss (IRL)

13-10
21:00
€15,-  /  €12,50   /  €10,-

Kieran Goss is een van Ierland’s meest geliefde performers. De shows van deze uiterst sympathieke Ier en verhalen tussendoor zijn super entertainend. Dat hij ook een songwriter extra ordinaire is blijkt wel uit het feit dat veel van zijn songs ook door andere prominente artiesten zijn opgenomen zoals Rodney Crowell (hij woonde ook geruime tijd in Nashville), Mary Black maar ook onze eigen Ilse Delange. Hij is sterk in zijn liveoptredens door zijn bijzondere vermogen om met zijn publiek te communiceren.

Kenmerkend voor Kieran Goss is de ontspannen manier waarop Kieran Goss zijn liedjes brengt in diverse Amerikaanse roots-stijlen. Onder zijn muzikale helden bevinden zich niet voor niets mensen als Johnny Cash, Kris Kristofferson en Willie Nelson.

Op het podium schittert hij en zijn fans in Nederland zullen hem ongetwijfeld nog herinneren van ze zeer succesvolle Irish Unplugged Tour in 2003. Ook in 2016 verzorgde hij nog enkele concerten in Nederland. Kieran tourt met Annie Kinsella die in de 2e helft van de show ook enkele nummers met hem meezingt.